JUHLAPUHE: FC Haka 90 vuotta. Tehtaan kenttä. (Valkeakoski 15.7.2024)

16.7.2024

Arvoisat naiset ja herrat – hyvät jalkapallon ystävät

1934 perustettu FC Haka on yksi Suomen tunnetuimmista jalkapalloseuroista. 90 vuoden historia on todistus siitä, että seurassa on tehty oikeita asioita. Se on osoitus siitä, että edeltäjänne ovat jättäneet perinnön, jonka jatkaminen on koettu tärkeäksi.

Yhdeksän Suomen mestaruutta, 12 Suomen Cup -voittoa sekä kymmenet kansainväliset ottelut ovat tuoneet FC Hakalle ja Valkeakoskelle näkyvyyttä myös Suomen rajojen ulkopuolella. 

Seuran historia on värikäs. Vuosikymmeniin mahtuu sekä nousuja ja laskuja. Voittojen ja menestyksien hetkillä tukea ja kannustusta tulee luonnostaan. 

Pitkät perinteet ja vahva paikallisyhteisön tuki ovat kantaneet myös vaikeimpien aikojen yli.

FC Hakalla on todistettavasti voittajan perimä, tahtoa ja turnauskestävyyttä - Hakalla on resilienssiä. Jotkut asiat ovat mustavalkoisia terveellä tavalla.

Kiitos teille, jotka olette ponnistelleet seuran eteen kaikissa tilanteissa. Hakasydän on sykkinyt – se on sykkinyt rakkaudesta seuraan ja jalkapalloon. Se on sykkinyt sitoutumisesta urheiluun, paikallisyhteisöön ja Valkeakoskeen.

Hyvät urheilun ystävät

FC Haka on osa paikkakuntalaisten eli koskilaisten identiteettiä. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on paljon juurettomuutta. Jalkapallo tarjoaa yhdessäoloa ja kanssakäymistä sekä seuratyössä että katsomossa. Terveyshyödyt ovat kiistattomia ja inhimillisten näkökulmien lisäksi myös taloudellinen merkitys on huomattava.

Liikunnalla ja urheilulla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia lasten ja nuorten elämään. Opitaan asettamaan tavoitteita ja toimimaan yhdessä. Opitaan voittamaan, mutta myös sietämään häviöitä ja vastoinkäymisiä.

FC Hakan junioreissa on yli 600 lisenssipelaajaa. Tyttö- ja naisjalkapallon harrastajamäärät kasvavat. Alle 50 000 asukkaan kaupungeista vain ystävyyskaupungit Valkeakoski ja Maarianhamina ovat onnistuneet vakiinnuttamaan paikkansa Veikkausliigassa.

FC Haka on vastuullinen yhteisö. Seura tekee kaikkensa, että toimintaympäristö on kaikille turvallinen. Rasismia, korruptiota, dopingia tai muuta vilppiä ei hyväksytä.

Kun arvot kantavat ja moraalinen kompassi on kunnossa, on urheilullinen menestys ja seuran tulevaisuus turvattu myös tulevina vuosikymmeninä.

Hyvät naiset ja herrat

Kiitos FC Haka 90 vuodesta. Kiitos kaikki, jotka olette antaneet oman tärkeän panoksenne seuran puolesta niin voittojen kuin vastoinkäymistenkin hetkillä. Kiitos mitaleista, cup-junista ja yhteisöllisyydestä.

Sydän sykkii FC Hakalle. Sportti yhdistää.

///

Puhe pidetty Tehtaan kentällä ennen peliä FC Haka - Ilves.